FİLMİN KÜNYESİ
Tür : Biyografi / Dram / Komedi
Yönetmen : Milos Forman
Senaryo : Larry Karaszewski
Görüntü Yönetmeni : Anastas N. Michos
Müzik : Peter Buck , Mike Mills , Michael Stipe
Yapım : 1999, ABD
Oyuncular
Jim Carrey (Andy Kaufman/Tony Clifton) , Danny DeVito , Courtney Love , Paul Giamatti

1970'lerin ünlü avangart komedyeni eksantrik Andy Kaufman (d.1949 - ö.1984)'ın gerçek hayat öyküsünü anlatan biyografik bir filmdir. 2000 yılında filmdeki performansından ötürü Jim Carrey'e Golden Globe ödülü verilmiştir. Filmin adı da R.E.M. grubunun Andy Kaufman'ın anısına ithaf ettikleri "Automatic For The People" albümlerinde yer alan 1992 tarihli "Man on the Moon" adlı şarkılarından gelmektedir.

Saturday Night Live şovunda bir rol alan Kaufman, George Shapiro (Danny DeVito) adlı bir menejerin dikkatini çeker. Shapiro, Kaufman'a kendi şovunu yapmasını teklif eder.

Shapiro, Kaufman'ı tanımaya başladıkça onun gerçek amacının izleyiciyi güldürmek değil yaptığı şovlarla adeta şok etmek olduğunu anlar. Kaufman şovlarda canlandırdığı karakterlele o kadar özdeşleşir ki en yakın akrabaları bile onun rol yapıp yapmadığını anlayamaz hale gelir. Günümüzde hala, birçok kişi Kaufman'ın hiç bir zaman gerçek anlamda anlaşılamadığını düşünmektedir...

Andy Kaufman, Ölü mü, Diri mi? BEYAZPERDE (21 Mayıs 2004)

"İnsanlar üzerinde kötü de olsa etki bırakmak, hiç bırakmamaktan iyidir" düşüncesiyle şovlarını hazırlayan bir komedyen. Seveninin ve nefret edeninin çok olduğu, insanları sürekli şoke eden tarzı ile ilginç bir yaşam öyküsü.

2004 yılında kendini Andy Kaufman olarak tanıtan biri "20 yıl için gitmem gerekiyordu, gittim ve geri geldim" diyerek ortaya çıktı. Ailesinin isteği üzerine yapılan DNA testleri %99 gösteriyor ki; Kaufman gerçekten yaşıyor...

Fragman (İzle)

"Aydaki Adam (Man on the Moon)" Hakkındaki Yorum Sayısı 0 yorum

Yorum Gönder

Blogumulus by Roy Tanck and Amanda FazaniInstalled by CahayaBiru.com

Seninle film ve müzik zevklerimiz benziyor mu?